Linke më të përdorura

Cfare eshte vaksina kunder HPV?

  • Parent Category: ROOT
  • Written by Geraldina
  • Published in Këshilla

Kjo eshte vaksina e pare e prodhuar per te parandaluar kancerin e qafes se mitres dhe gjendjeve prekanceroze te saj, te shkaktuara nga human papilloma virus (HPV). Ajo te mbron edhe nga lythet e qafes se mitres, te shkatuar nga HPV. Ne nje vaksine ka kater perberes per 4 tipe virusesh, dy prej te cileve (tipet 16,18) shkatojne 70% te kancerit te qafes se mitres.