Linke më të përdorura

Spiralja - Parandalimi i shtatzenise

  • Parent Category: ROOT
  • Written by Geraldina
  • Published in Këshilla

5 GJERA QE DUHET TE DINI RRETH SPIRALES (APARATIT) PER TE PARANDALUAR SHTATZENITE E PAPLANIFIKUARA.

Cfare eshte Spiralja me baker?

Spiralja me baker eshte nje aparat i vogel plastik ne forme T-je, krahet e se ciles jane te rrethuar me tel bakri.

Ajo vendoset ne mitren e gruas nga mjeku gjinekolog. Pothuajse te gjitha spiralet kane dy fije najloni ne fund. Fijet dalin nga qafa e mitres ne vagine dhe sherbejne per te kontrolluar spiralen nese eshte akoma aty. Spiralja eshte nje metode e Planifikimit Familjar qe ju mbron nga shtatzenite e paplanifikuara deri ne 12 vjet. Ju mund ta hiqni kur te deshironi edhe me pare se 12 vjet.

 

Pse Spiralja eshte nje zgjedhje e mire per ju?

Sepse Spiralja:

Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per parandalimin e shtatzenive te paplanifikuara (99,4% e efektshme- per 6 ne 1000 gra kjo metode mund te deshtoje).

Eshte nje metode e vlefshme per 12 vjet, nese deshironi mbrojtje afatgjate nga shtatzenite e paplanifikuara. Nese ju keni ne plan te filloni nje shtatzeni tjeter, mund ta hiqni Spiralen ne cdo kohe qe do te deshironi - edhe para 12 vjetesh.

Ju mbeteni shtatzene menjehere pas heqjes se Spirales.

Nuk nderhyn gjate marredhenies seksualeburrat nuk i ndiejne fijet e saj.

Nuk ka nevoje per vizita te tjera ne klinike, pas vendosjes se saj.

Si funskionon Spiralja?

Spiralja vendoset ne mitren e gruas nga mjeku gjinekolog.

Spiralja me baker ne forme T-je parandalon ashkimin e spermes se mashkullit me vezet e femres. Ne kete menyre nuk ndodh shtatzenia.

Veprimi i saj filion menjehere sapo eshte vendosur.

Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per gati te gjitha femrat seksualisht aktive; femrat qe kane apo jo femije, femra te cdo moshe- perfshire adoleshentet dhe grate mbi 40 vjec.

Efektet anesore te zakonshme te Spirales.

Nje pjese e grave qe vendosin Spirale mund te kene:

Perioda (zakone) me te shtuara ne sasi dhe me te zgjatura ne kohe se zakonisht;

Njollosje gjaku - te vogla dhe te pakta gjate muajit;

Shtim te dhimbjeve gjate periodave.

Keto efekte anesore jane normale dhe do te kalojne per 3 deri 6 muajt e pare pas vendosjes se Spirales. Nese keni shqetesime te tjera, atehere keshillohuni me mjekun qe u vendosi Spiralen.

Kur dhe ku mund te vendosni Spirale?

Spiralja mund te vendoset ne cdo kohe, nese ju jeni e sigurt se nuk jeni shtatzene.

Nese sapo keni lindur nje femije, ju mund ta vendosni Spiralen gjate vizitave te zakonshme pas javes se 4-6-te pas lindjes.

Mund ta vendosni Spiralen ne cdo maternitet apo konsultore te gruas ne Qendrat Shendetesore.

Pyesni dhe diskutoni me mjekun dhe mamine e specializuar per te ditur nese Spiralja me baker eshte metoda me e mire dhe me e pershtatshme per ju.

 

Mbani mend!

Spiralja parandalon shtatzenite e paplanifikuara deri ne 12 vjet.

Mund ta hiqni Spira len kur te deshironi edhe para 12 vjetesh, nese planifikoni te keni nje shtatzeni.

Mbeteni shtatzene menjehere pas heqjes se Spirales.

Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per gati te gjitha femrat seksualisht aktive; femrat qe kane apo jo femije, femra te cdo moshe perfshire adoleshentet dhe grate mbi 40 vjec.

Spiralja vendoset dhe hiqet nga mjeku gjinekolog.

Pyesni dhe diskutoni me mjekun gjinekolog apo mamine e specializuar, per te ditur nese Spiralja me baker eshte metoda me e mire dhe me e pershtatshme e Planifikimit Familjar per ju.