Linke më të përdorura

C’fare duhet te dini dhe te beni para se te planifikoni nje shtatezani?

  • Written by Geraldina
  • Category: Këshilla

Planifikimi i shtatezanise tuaj te ardhme ju ndihmon juve dhe bebin tuaj te ardhshem, per te patur nje shtatezani pa probleme dhe nje bebe te shendetshem. Shume gra nuk e dine qe kane ngelur shtatezana per shume jave, pas konceptimit duke e rrezikur bebin e ardhem, pasi javet e para te shtatezanise jane te rendesishme per rritjen e bebit tuaj.

C'fare eshte ekografia

  • Written by Geraldina
  • Category: Këshilla

Nje ekzaminimin ekografik bazohet ne perdorimin e ultratingujve me frekuence te larte , per te pare barkun e nje gruaje dhe strukturen e saj pelvike, duke krijuar nje pamje te bebit dhe te placentes benda barkut te nenes.

Cfare eshte vaksina kunder HPV?

  • Written by Geraldina
  • Category: Këshilla

Kjo eshte vaksina e pare e prodhuar per te parandaluar kancerin e qafes se mitres dhe gjendjeve prekanceroze te saj, te shkaktuara nga human papilloma virus (HPV). Ajo te mbron edhe nga lythet e qafes se mitres, te shkatuar nga HPV. Ne nje vaksine ka kater perberes per 4 tipe virusesh, dy prej te cileve (tipet 16,18) shkatojne 70% te kancerit te qafes se mitres.